Fără categorie

Filtrele de ulei înlătură reziduurile rezultate în urma combustiei, calamina, cenuşa şi particulele de metal din uleiul care circulă prin motor? Dacă uleiul devine murdar, performanţele motorului vor fi reduse, iar consumul de carburant şi uzura motorului vor creşte.

Chiar şi cele mai mici particule de praf din ulei pot forma un fel de pastă abrazivă, care poate distruge suprafeţele diferitelor componente din motor?

De asemenea, în multe cazuri, uleiul murdar deteriorează cuzineţii.

Deoarece uleiul circulă constant prin motor, lipsa unui nivel suficient de filtrare va determina acumularea de particule de praf, ceea ce va duce la uzura accelerată a motorului?

În momentul în care filtrul ajunge la capacitatea maximă de absorbţie, presiunea din interiorul său creşte rapid, ceea ce poate duce la ruperea acestuia?

Cea mai familiară formă constructivă a filtrelor de ulei este cea care seamănă cu o cutie de conserve? După înlocuire, aceste tipuri de filtre sunt îndepărtate şi distruse în întregime. Totuşi, unele motoare au carcase permanente pentru filtrele de ulei. În aceste cazuri, numai cartuşele filtrante sunt înlocuite.

Filtrele de ulei ar trebui întotdeauna înlocuite la fiecare schimb al uleiului? Dacă acest lucru nu se întâmplă, uleiul nou poate disloca depozitele de mizerie din filtrul uzat şi le va introduce în motor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment