MISIUNEA ASOCIATIEI REPARATORILOR AUTO SUCEAVA (A.R.A.S.)

Asociatia s-a constituit ca un Patronat al firmelor cu obiect de activitate Reparatii auto cod CAEN 4520, care isi propune sa identifice toate problemele intampinate de aceste firme in climatul economic actual, caracterizat prin nerespectarea legilor si reglementarilor de catre o parte a operatorilor din domeniu, dar si de indiferenta unor autoritati cu privire la acest fenomem.

Asociatia are un caracter  profesional si ca atare toti membrii sunt firme autorizate RAR pentru diferite activitati de reparatii auto.

PRINCIPALELE OBIECTIVE URMARITE:

  • combaterea concurentei neloiale, prin identificarea acelor operatori din domeniu neautorizati sau partial autorizati si indrumarea lor catre legalizarea activitatii lor
  • sprijinirea autoritatilor in activitatea de eliminare a evaziunii fiscale in activitatea de dezmembrari auto, activitate care reprezinta o concurenta pentru firmele reparatoare dar si creaza probleme de siguranta circulatiei, datorita utilizarii de piese uzate fara mijloace de verificare individuala a autovehiculului reparat.
  • mentinerea dialogului cu firmele nationale distribuitoare de piese, in vederea asigurarii unor relatii comerciale corecte a acestora cu fiecare client firma autorizata, prin evitarea practicii de a aproviziona cu piese operatorii neautorizati R.A.R., favorizand astfel evaziunea fiscala, ingradind clientului dreptul la garantie cu sau fara stiinta sa si generand posibile probleme de siguranta circulatiei prin montaj neautorizat piese care fac parte din sistemele de directie si franare
  • colaborarea activa cu autoritatile ca si asociatie constituita din firme cu capital privat, conduse de administratori ce fac parte din societatea civila

Colaborarea are ca obiectiv combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru din domeniu, eliminarea concurentei neloiale in domeniu,  dar si apararea drepturilor clientului prin identificarea operatorilor neautorizati R.A.R., si obligarea lor de a se autoriza; ARAS se implica in indrumarea firmelor / persoanele fizice care doresc sa lucreze autorizat in domeniul service auto.

  • informarea clientului prin prezentarea de informatii pe site-ul propriu, dar si prin alte forme de promovare, a importantei repararii autoturismelor personale in service-uri autorizate, numai asa beneficiind de reparatii de calitate si posibilitatea acordarii garantiei la piese si manopera

Promovarea de materiale pe site sau alte mijloace media, care sa explice clientului modalitatile corecte de normare a operatiilor de reparatii prin normative legal recunoscute si nu prin evaluare subiectiva, care nu da posibilitatea clientului de a face comparatii corecte de pret.

  • promovarea de actiuni in cadrul targurilor si saloanelor auto pe plan local prin care clientii sa constientizeze rolul service-ului autorizat in intretinerea automobilelor de azi, caracterizate prin complexitate ridicata a tuturor sistemelor aflate in dotare si care nu se pot repara fara personal scolarizat sau specializat de catre fabricantul marcii sau producatorilor de sisteme.
  • acordarea membrilor sai de consultanta in domeniul tehnic, prin interconexiunea dintre specialistii fiecarei firme membre, dar si juridica, prin contractarea serviciilor de consultanta juridica cu un avocat recunoscut si cu experienta in spete legate de asigurari, neplata facturii de catre clienti etc.
  • sprijinirea invatamantului profesional din institutiile scolare din judetul Suceava, cu profil de pregatire mecanici auto, prin promovarea de actiuni de scolarizare a maistrilor auto, prin prezentarea de noutati si tehnologii noi din domeniul reparatiilor auto, dar si prin actiuni de tip “Ziua portilor deschise” destinate elevilor claselor cu profil auto.
  • colaborare cu C.L.D.P.S. din cadrul I.S.J. SUCEAVA, in vederea evaluarii numarului de elevi scolarizati in domeniul auto pentru fiecare an scolar, in functie de cerintele pietii auto locale si necesarul de posturi ale service-urilor autorizate locale